top of page

Flexibelt

02.png

Speed Up är en moln och mobilbaserad tjänst med native appar och med unik flexibilitet. Det är också ett low code framework i vilket du kan bygga egna lösningar med en totalt flexibel motor, en samling komponenter och logik som kan nyttja motorn.

02.png

Utmaningen

Problemet med den mesta mjukvaran nu för tiden är att den är byggd för att tjäna ett speciellt syfte och för varje ändring, om det ens är möjligt att ändra, så behöver utvecklare vara involverade.

Vad vi på Speed Up har upptäckt är att det inte är möjligt att bygga ett anpassat system som skulle kunna kopplas till kunders befintliga system, stödja befintliga processer och framtida behov. Man vet aldrig vilka krav som behöver stödjas imorgon. 

Vi upptäckte också att alla vill ha ett standardsystem men ändå kunna anpassa det helt som de vill.

 

Lösningen

För att lösa de här problemen så byggde vi en totalt flexibel lösning. Systemet kan vara en sak idag och en annan sak imorgon eller båda sakerna samtidigt. Kunder kan också göra ändringar själva, utan att kontakta oss och utan utveckling.

 

Hur löste vi det här?

Jo, det var inte enkelt. Det tog mycket ansträngning (tankearbete) för att tänka ut och bygga den unika motorn som finns under huven på Speed Up.

Flera delar

Systemet består av flera delar.

03.png

Objektmodulen

I botten av systemet ligger Objektmodulen som tillåter dig att skapa nödvändiga objekt för din lösning. Den lägger sig som ett lager på databasen och ger dig ett enkelt gränssnitt för att skapa objekt och det hanterar också skapandet av de nödvändiga databastabellerna automatiskt efter att du konfigurerat objekten.

 

Komponenter

För att visa objekt i gränssnittet så byggde vi Speed Up komponenter, en lösning som innehåller en samligt standardkomponenter som du kan droppa i gränssittet och baserat på konfigurationen i Speed Up objektmodulen så populeras gränssnittet automatiskt med rätt konfigurationer så att gränssnittet “Vet vad det ska göra idag” helt dynamiskt.

Detta gäller även mobilen så om du vill ha t ex ett nytt fält så lägger du till det i objektmodulen och så hoppar den upp i gränssnittet och i mobilen.

 

Arbetsflöde

För att lösa hur logik ska implementeras i systemet utan att behöva skriva kod så byggde vi Speed Up Arbetsflödesmotorn. I den kan du konfigurera vad du vill ska hända i lösningen, såsom automatiskt triggade händelser för att stödja olika processer i organisationen.
 

 

Flera organisationer

04.png

För att verkligen lösa ett sömlöst digitalt flöde mellan olika organisationer som kör Speed Up så byggde vi Speed Up Organisationsmodulen. 

För kommunikation med andra organisationer som inte kör Speed Up så byggde vi Speed Up Integrationsmodulen.

 

Kombinera

Genom att kombinera de här modulerna och konfigurationerna så får du funktionalitet som löser olika affärsbehov.

bottom of page